SALOMONS PALÆ

Ejendommen blev opført i 1868 og tegnet for det hemmelighedsfulde selskab: Den Danske Frimurerorden. Inde bag murene mødtes den danske konge, magthavere og højtstående erhvervsfolk om fortrolige samtaler og ritualer frem til 1927. Det udtryksfulde Salomons Palæ, der i dag består af topmoderne og eksklusive boliger, er i sandhed et stykke Danmarkshistorie.

Det markante søjleparti ved hovedindgangen er en reference til Kong Salomon. For frimurerne er den vise Kong Salomon et centralt symbol. For dem handler det om vejen til større selverkendelse: en indre rejse mod at blive et bedre menneske. Historien findes i ejendommens sjæl. Salomons Palæ er et sted for liv, refleksion og kreativitet. Et inspirerende åndehul midt i det gamle København.

ARKITEKTENS VISION

”Indgangsrummet er imponerende og strækker sig gennem alle tre etager. Dette forklarer vinduerne i frontpartiet. Bygningens etager er usædvanligt høje, hvilket fremhæver det klassisk monumentale udtryk. Arkitekturen tenderer mod det opulente og er mere storladen end elegant. Målsætningen for renoveringen og ombygningen af en ejendom som denne er, at det gøres med respekt for bygningens alder og de oprindelige arkitektoniske virkemidler. Ved valg af overflader og materialer er der lagt vægt på et moderne udtryk med en klassisk tone. Boligerne er moderne indrettet og understøtter behovene hos brugerne af Hovedstaden. Det gælder både familien med børn, unge mennesker og de modne livsnydere. Den indskudte etage i boligerne giver en unik rummelighed for beboerne, så de kan indrette sig forskelligt og personligt.”
Henning Riskjær Svendsen
Arkitekt MAA